EUROPASS CV İÇİN 10 PÜF NOKTA

Europass görseli

Önceki yazılarımda AGH/ESC ‘nin ne olduğundan ve projeye başvurmak için hazırlanması gereken iki belgeden biri olan Europass CV’nin nasıl hazırlanması gerektiğinden bahsetmiştim. Bu yazımda ise özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken 10 püf noktadan bahsedeceğim. Bu püf noktaları uygulayarak özgeçmişinize emek harcadığınızı karşı tarafa hissettirebilirsiniz.

AGH/ESC Nedir? https://emrecanduran.com/2020/12/17/esc-nedir/

Europass CV Nasıl Hazırlanır? https://emrecanduran.com/2021/02/07/europass-cv-nasil-hazirlanir/

1. Kişisel bilgilerinizi eksiksiz girin.

Eksiksiz ve doğru şekilde yazılması gereken en önemli kısımdır. Adresinizi Türkçe ve her yerde aynı olacak şekilde yazmaya özen gösterin.

2. Kişisel açıklama ekleyin.

Birkaç cümleyle hobilerinizden ve ilerde neler yapmak istediğinizden bahsedebilirsiniz. Özgeçmişinizde yer alan bilgileri içermemesine özen gösterin. Tekrar tekrar okunması karşı tarafı sıkacaktır.

3. Fotoğraf ekleyin.

Karşıya pozitif enerji veren örnek bir fotoğraf 10/10

Bunun için özel fotoğraf bile çektirebilirsiniz. Karşıya pozitif enerji vereceğini düşündüğünüz bir fotoğrafınızı ekleyebilirsiniz. Vesikalık olmak zorunda değil. Yüzünüz net bir şekilde ve kameraya dönük olmalıdır.

4. Tecrübe tanımlamaları yapmayı unutmayın.

Çalıştığınız iş ile birlikte yüklendiğiniz sorumluluklar ve görevlerinizden maddeler halinde veya birkaç cümleyle bahsedin. Karşı tarafın hakkınızda daha çok bilgi sahibi olmasını sağlayın. Bakarsınız sorumluluklar birbiriyle örtüşür ve kabul almanızı kolaylaştırır.

5. Sosyal medya hesaplarınızı ekleyin.

Bu çok ama çok önemli. Profil fotoğrafınızın etkili olmadığını varsayarsak olumlu etkileme için son kurşun sosyal medyadır. İnsanlarla etkileşim içinde olduğunuz toplu ve eğlenceli fotoğraflar, eğer varsa yurt dışı fotoğraflarınız ve videolarınız özgeçmişinizi inceleyenlerin aklında yer etmenizini sağlayacaktır.

6. Dil seviyenizi olduğu gibi gösterin.

Bu programda çoğunlukla dil seviye şartı aranmadığı için doğru bilgiler vermeye özen gösterin. Kabul edildiğinizi ve mülakata gireceğinizi varsayarsak bu durum her haliyle risklidir. Konuşmalarınızdan seviyeniz kendini belli edecektir ve ihaleye yalan karıştırmaktan negatif sonuçlanacaktır.

7. Eğitim tanımlarını ekleyin.

Bitirdiğiniz veya okuduğunuz bölümle ilgili maddeler halinde veya birkaç cümlelik tanımlamalar yapın. Bunlar kazanılan beceriler veya dersleriniz olabilir. Sertifika programları, gençlik projeler ve Erasmus+ vs. programları da bu kısımda tanımlayın.

8. Sayfa düzenine özen gösterin.

CV’nin ambalajı sayfa düzenidir. İçeriğine bakılmadan önce iyi izlenim verecek kısım burasıdır. Bu nedenle yazım ve noktalama işarelerine dikkat edin. Tarihler aynı formatta olsun. Birine yıl girip diğerine gün/ay/yıl girmeyin. Bir cümleye büyük diğerine küçük harfle başlamayın. Sayfanın biçimsiz görünmesine sebep olacaktır.

9. CV sayfa sayısına dikkat edin.

Europass CV’nizin 2 sayfadan az veya fazla olmamasına özen gösterin. 1 sayfa kendinizi ifade etme ve karşı tarafı etkileyebilme açısından zayıf kalacaktır. 2 sayfadan fazla olması ise gereksiz uzunlukta olacaktır. Birçok başvuru olduğu için tamamı okunmayacak, göz gezdirilecektir. Eksik veya fazla bilgi vermekten kaçının.

10. Belge ismi yazımına dikkat edin.

Pdf olarak indirdiğiniz özgeçmişinizin ismi pdf(1)(2) gibi olmasın. Ad ve soyad girilerek yazılmalıdır, Emrecan DURAN CV gibi.

Emrecan DURAN

BİZİMLE KAL!


Sorularınızı çekinmeden iletebilirsiniz.

Instagram: eemrecanduran

Mail: eemrecanduran@gmail.com


Bir Cevap Yazın

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d blogcu bunu beğendi: