ISWiB NEDİR?

BELGRAD ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HAFTASI

BİZ KİMİZ?

Herkese merhaba, biz Jovana ve Jelena. ISWiB Uluslararası İletişim Ekibinde görev alıyoruz.

ISWiB ile tanışma hikayemiz 2018’de başladı. Jovana’nın üye, Jelena’nın gönüllü ve boş zamanın tarih olduğu zamanlardı. Festivalin ortamına ve insanlarına aşık olduk. Dünyanın farklı yerlerinden gelen insanları tanıma, onlar ve kültürleri hakkında birçok şey öğrenme şansı yakaladığımız mükemmel bir hafta geçirdik.

Festivale daha fazla katkıda bulunmak istediğimize karar verdik ve sonrasında organizasyon ekibinin bir parçası olmak için başvuru yaptık. Ve işte burdayız! Seninle mülakatta ilk karşılaşacak olan bizleriz. Bu fırsatı festivalimizin bir parçası olman için seni cesaretlendirerek ve başvuru yapmanı teşvik ederek kullanacağız.  

Jelena ve katılımcılar
sadece Jelena 🙂
Jovana ve moderatörler
sadece Jovana 🙂

ISWiB NEDİR?

Belgrad’daki Uluslararası Öğrenci Haftası(ISWiB), 2006’dan beri her yıl geleneksel olarak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen bir gençlik festivalidir. Festival ülke fark etmeksizin 18-30 yaş arası herkese açıktır. ISWiB her yıl gönüllüler, moderatörler ve üyeler dahil 200’den fazla kişiyi bir araya getirmektedir. Festivalin ana fikri farklı sosyal ve kültürel geçmişlere sahip gençleri sosyal bir ortam oluşturarak yakınlaştırmak ve aynı zamanda çeşitli tematik atölye çalışmalarıyla kaynaşmalarını sağlamaktır. Bu atölye çalışmaları, iletişim ve işbirliği, etkileşimli dersler ve çeşitli açık etkinliklerle birlikte gençlerin yeni beceriler, bilgiler kazanabilmesine ve fikir alışverişinde bulunabilmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca bu gençler farklı sektörlerden profesörler ve uzmanlarla profesyonel bağlantılar kurmalarının yanı sıra kendi projelerini geliştirme ve yaratma fırsatına sahip olacaklar. Festival, SOrCE ağının bir parçasıdır ve geleneksel olarak Dünya Gençlik Dalgası Derneği(World Youth Wave Association)’nin himayesinde düzenlenmektedir.

ISWiB, bu festivali çok özel kılan çeşitli ve ilginç aktivitelerden oluşmaktadır.

Açılış töreni, Belgrad’daki Uluslararası Öğrenci Haftası’nın resmi açılışını temsil eden ilk etkinliktir ve geleneksel olarak Belgrad Şehir Meclisi’nde yapılır. Açılış töreni boyunca tüm katılımcılarımıza resmi bir karşılama mesajı verilir.

açılış töreni

Ülke Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarımızın ülkelerini ve geleneksel kültürünü temsil etme fırsatı buldukları bir etkinliktir. Böylelikle katılımcılar dünyanın her köşesinden en lezzetli yiyecek ve içecekleri tatma, ulusal müzik, kostüm ve dansların tadını çıkarma ve farklı ülkelerin geleneklerini daha yakından tanıma fırsatını elde eder.

ülke fuarı

Sanat Gecesi, tüm biçimleriyle sanata adanmış bir etkinliktir. Bu gece dinlenmeye yönelik olsa da yetenekli sanatçılar ve sanat eserleriyle kaliteli vakit geçirebileceğiniz bir etkinlik olacaktır. Bu etkinlik boyunca katılımcılar ve diğer tüm ziyaretçiler ilham veren sanatçıların müziklerinin tadını çıkarma, genç sanatçıların eserlerini görme ve yeni dans figürleri öğrenerek muhteşem bir ortam yaratma fırsatı bulacaktır. Sanat gecesi, elde edilen gelirlerin her yıl farklı yardım kuruluşlarına bağışlandığı insani bir etkinliktir.  

sanat gecesi

Bayrak Geçit Töreni, gençler arasındaki uluslararası işbirliğinin önemi hakkında çok önemli bir mesaj gönderen ve çok kültürlülük ve hoşgörü değerlerini destekleyen özel bir etkinliktir. Belgrad şehir merkezi boyunca katılımcıların ülkelerinin bayrakları yükseklerde dalgalanacaktır. Bayrak Geçit Töreni, Belgrad’daki Uluslararası Öğrenci Haftası’nın en renkli etkinliğidir.

bayrak geçit töreni
bayrak geçit töreni

NASIL BAŞVURULUR?

Katılımcı 18-30 yaş arasında olmalıdır ve öğrenci olma zorunluluğu yoktur. 2021 ISWiB başvuruları Mart ayının ortalarında açılacaktır. Başvuru 2 aşamadan oluşmaktadır. İlk adım başvuru formunu doldurmaktır. Ardından başvuruları kabul edilen adaylar Skype mülakatına davet edilecektir. Mülakat aşamasında da başarılı olan adaylar festivale davet edilecektir. Sırbistan dışından olanlar için katılım ücreti konaklama(öğrenci yurdu), yemek(3 öğün), tüm atölye harcamaları ve T-shirt dahil 150 euro’dur.

Jovana & Jelena

ISWiB Uluslararası İletişim Ekibi


Tüm bilgi ve güncellemeler için sosyal medyada ISWiB’i takip edin!

Instagram: @iswib_

Facebook: ISWiB

Website: http://www.iswib.org


2 thoughts on “ISWiB NEDİR?

Add yours

Bir Cevap Yazın

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

EMRECAN DURAN sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et